Kolajen Nedir? Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur? Kolajen Nelere İyi Gelir?

Kolajen Nedir?

Güzel bir cilt ve sağlıklı genç bir bedenin sırrı kolajen! Mucizevi yapısı ve içeriği ile yaş almaya geciktirir, cildi tazeler, dökülen saçlara son verir! Özel formülü ve harika yapısı cilde canlılık verirken bedene dayanıklılık, esneklik kazandırır. Doğal bir protein türü olan kolajenin cildinizde ve bedeninizde yaratacağı değişime inanamayacaksınız!

 Kolajen Çeşitleri Nelerdir?

Vücudu kaplayan deri, kıkırdaklar, lif bağları, dalak gibi bedenin ve organların her yerinde bulunan bu protein, 28 farklı yapıdadır. 5 ana tipi en çok bilinen ve duyulandır.

Tip 1: Vücut içinde tendon, dri, ligament, kemik gibi kas ve iskelet yapısı içinde bulunur. Diğer tiplerine göre vücudumuzda en çok bu tür bulunur. Bu tip insan bedenin de bulunan dokuları bir arada tutar, cilde esneklik ve gerginlik kazandırır, ayrıca iskelet ve kemik yapısını destekler.

Tip 2: Bu tür protein çeşidi omurilik ve kıkırdak dokusunda yoğun olarak bulunur. Eklemler için kolajen çok önem taşır. Eklemlerin sağlıklı kalmasını sağlarken hareket halinde bedene esneklik vererek kemiklerin gücünü artırır. Yaşla birlikte azalma olduğunda kişinin hareket yetisi azalır ve buna bağlı ağrılar başlar.

Tip 3: Karaciğer, dalak, akciğer gibi organların yapısına direk olarak nüfus eder organların çalışma gücünü artırır. Özellikle, kalp ve kan damarlarının sağlığını korumasını destekler ve dolaşımı kolaylaştırır.

Tip 4: Epitel dokunun yapısına girer sindirim ve solunum sistemi organların yüzeylerini oluşturur. Kaslarda ve beden içinde bulunan yağlarda da bulunur.

Tip 5 : Saç, akciğer, kemik dokusunu oluşturan hücre yapılarının içinde bulunur. Plasentanın oluşumuna sağlayarak, bebeğin oksijen alımını sağlar ve kandaki atıkları temizler.

Kolajenin Faydaları

  • Selüli azaltır! Bağ dokusunu destekler, cildin gergin, sıkı ve genç görünmesini sağlar! Yaşa bağlı oluşan selülitlerin oluşmamasını kolajen sağlar ve selülit oluşumunu önüne geçer.
  • Sindirimi destekler. Bağırsak sağlığını arttırır ve oluşabilecek hastalıkları engeller.
  • Karaciğeri temizler. Detoks etkisi yaparak karaciğeri toksinlerden arındırır. Dolaşımı destekler kalp ritmini dengeler.
  • Gut ve bağırsak hastalıklarının iyileşme hızını artırır ve tedavi eder geçirir. Kolajen sayesinde hasar görmüş bağırsaklar yenilenir. Bağırsakta hasarlarını onarır, yaşam kalitesini artırır. Onarıcı yapısı dışına kolajen peptit bağlarını parçalayarak, vücutta bulunan fazla proteini ayrıştırır. Bu desteği ile gut rahatsızlığı yaşan kişilerin gut ataklarının azaltır.
  • Kalbin en büyük dostudur. Kalbe damarlarını ve diğer damarların tıkanıklıklarını açar. Kalp sağlığını koruyarak bedeni iyileştirir. 
  • Obezite ile savaşan en büyük düşmandır. Kolajen kas oluşumunu artırdığı için yağ yakım hızı yükselir. Bu desteği ile kısa sürede bedeni fit ve sağlıklı yapar.
  • Saç dökülmesine çok iyi gelir, saç köklerinin besleyerek, saç hacmini arttırır ve gürleştirir.

Kolajen İçeren Besinler

Et ve Kemik Suyu

Yeşil Sebzeler

Sarımsak.

Yumurta Beyazı

Beyaz Çay

Avokado ve Avokado Yağı

Soya Ürünleri

Kırmızı Meyve ve Sebzeler

Fasulyeler

Kolajen Eksikliği Nasıl Analaşılır?

Doğal kolajen içeren gıdalar bedeni desteklemeyebilir. Buna bağlı olarak; çökmüş, yaşlı bir yüz, dökülen saçlar ve diz ağrıları kolajen eksikliğiniz belirtisidir.

Kolajen Takviyeleri Nelerdir?

Besin takviyesi olarak protein içeren takviyeler, kolajen şurubu, kolajen hapı ayrıca proteinli içecekler bu gruba girer.

“Kolajen Nedir? Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur? Kolajen Nelere İyi Gelir?” için 2 cevap

  1. Sadly, I don’t understand this language but I’m still going to give it a star because damn does that look delicious!!❤🤩🤩

    Beğen

    1. Thank you. My articles are in Turkish. You can read it with google translate.

      Liked by 1 kişi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da bir web sitesi veya blog oluşturun

%d blogcu bunu beğendi: