
Vücuttaki yağ oranı arttıkça beyin ve beyin fonksiyonları kötü etkileniyor ve küçülme başlıyor. Bir kişinin nörolojik hastalıklara yakalanmamak için kaçınması gereken şeyler; Karbonhidratlar, doymuş yağlar, margarinler, şeker içeren gıdalar. Bunlar gıdalar yarattıkları ortam karışıklığı ile dokulara sağlıksız mesaj vererek, hücreleri istem dışı ve gereksiz çalışmalarına sebep oluyorlar. Kişinin, vücut kitle indeksini aşınca hücreye olumsuz mesajlar gitmeye başlıyor ve kişinin nörolojik yapısı ve hastalığa yatkınlığı artmaya başlıyor.
Yağ Oranı Artıkça Beyin Küçülüyor!
Vücuttaki yağ oranı arttıkça beyin ve beyin fonksiyonları kötü etkileniyor ve küçülme başlıyor. Bir kişinin nörolojik hastalıklara yakalanmamak için kaçınması gereken şeyler; Karbonhidratlar, doymuş yağlar, margarinler, şeker içeren gıdalar. Bu gıdalar yarattıkları ortam karışıklığı ile dokulara sağlıksız mesaj vererek, hücrelerin istem dışı ve gereksiz çalışmalarına sebep oluyorlar. Kişi, vücut kitle indeksini aşınca hücreye olumsuz mesajlar gitmeye başlıyor ve kişinin nörolojik yapısı ve hastalığa yatkınlığı artmaya başlıyor.
İnme ve nörodejeneratif hastalıklar en fazla görülen beyin hastalıkları olarak ortaya çıkıyor. Kişilerin artan göbek yağları ve bedensel yağ oranı kalp damar sistemi üzerinden beyni etkiliyor ve beyin daralmaya başlıyor.
Kötü Yağlar Neden En Fazla Bel Bölgesinde Toplanıyor?
Göbek bölgesinin yağlanmasında en büyük etken kötü yağların en kolay toplandığı yer olmasıdır. Organların çevresi en hızlı ve en kolay yağlanan bölgelerdir. Yağlanan organlar ve çevresi organlarının çalışmalarını kısıtlamakta ve bunun yanı sırada damar içi yağlanmalar dolayısı ile de beden yavaş yavaş zehirlenmekte. Göbek bölgesi yağlanmasının en fazla ve en ciddi zararı kalbe oluyor! Kalbe zararlı olan her şey beyin ve bedene de zararlıdır. Karbonhidrat alımı arttıkça ve buna bağlı artan insülin direnci geliştikçe bedende yağlanma çok hızlı artmaya başlar. Kötü yağları sadece zararlı yağlar yiyerek değil, zararlı besinler ve hazır gıdalar tüketerek de alabilirsiniz. Katkı gıdalı olan fast food, cips, bisküvi, kraker gibi paket ürünlerde yemesi zevkli fakat kalorisi çok yüksek ürünlerdir.
Sağlıklı Olmak Sadece Sağlıklı Beslenmekle Olmuyor?
Ürünlerin içerisine konulan Monosodyum glutamat yani lezzet artırıcılar kişinin o gıdalara daha fazla yönelmesine sebep oluyor. Özellikle kahve beyazlatıcılar ve tatlandırıcıları bu grup lezzet artırıcılardır. Fast food ürünler ve hazır gıdalarda da çok fazla bu maddeler kullanılmakta ve müşteri devamlılığı sağlanmaktadır. Mümkün oldukça yemeklerimizi kendiniz hazırlayın ve günlük tüketmeye özen gösterin.
Ayrıca bedensel ve ruhsal sağlık için, yedikleriniz, giydikleriniz, ayakkabı kalitesi, kullandığımız özel eşyalar, saçlarımıza uyguladığımız maddeler de çok önemlidir.
Diş ve ağız mukozası sağlığı çok önemlidir. Ağzımızın içinde sabit ve insan sağlığı için çok önemli olan mikroorganizmalar vardır. Dolayısıyla ağız bakımı için yapılan her bilinçsiz işlem bu mikroorganizmaların yapılarını değiştirir ve hastalık oluşumuna zemin hazırlarlar.
Yanlış Beslenme Neye Zemin Hazırlar?
Yanlış beslenme, damar tıkanıkları, Nöropatiler (sinir ucu iltihabı), Alzheimer, Demanslar, Motor nöron hastalıklar gibi bir çok beyin hastalığına yol açabiliyor Bunun için, beslenmemizde asla ihmal etmememiz gereken gıdalar vardır. Bunlar;
– Nohut, mercimek
– Sağlıklı tahıllar
– Sebze, meyve ve salatalar
– Fındık, ceviz, badem
– Kırmızı renkli meyveler (nar, havuç, kırmızı üzüm)
– Kırmızı ve kara üzüm
– D vitamini
- Demir içeren besinler
Beyni Küçülten Şeyler
- Stres ve aşırı yorgunluk
– Tek tip yaşam tarzı ve hiçbir hobiyle uğraşmamak,
– Egzersiz yapmamak. Günde 10.000 adım atmak beyni ciddi anlamda koruyor!
– Yaşlanma
– Şeker tüketimi
– Yanlış beslenme
– Obezite
– Sigara
– Alkol
– Tiroid hastalıkları
Beyni Büyüten ve Dinç Tutan Şeyler
- Bulmacalar
- Film seyretmek
- Spor yapmak
- Yeni bir dil öğrenme
- Müzik dinlemek
- Müzik aleti çalmak
Bir Cevap Yazın