Biberiye Çayı Nedir? Biberiye Çayının Zayıflamada ki Etkisi ve Faydaları Nelerdir?

Biberiye hoş kokulu bir Akdeniz bitkisidir, Kuşdili olarak da adlandırılan biberiyeyi, yetiştirmek çok kolaydır. Evde saksı da bile yetiştirebilirsiniz. Faydaları saymakla bitmez..

Biberiye her dönem yeşil kalan bir bitkidir. Koyu yeşil renkte olan diken görünümlü yaprak yapısı ile biberiye özellikle et yemeklerinde bolca tercih edilir. Biberiyenin hafızayı kuvvetlendirdiği bilinmektedir. Kas ağrılarını rahatlatır ve sinir sistemini harekete geçirir. Ayrıca sindirim sorunları için de kullanılır. Böbrek sorunu çekenlerde idrar sıklığını arttırır ve böbreklerin çalışmasını tetikler.

Sinirleri yatıştırıcı etkisinin yanı sıra tansiyonu düşürdüğü, ağrıyı azalttığı ve stresi ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Kötü huylu hücrelere karşı vücudu koruduğu bilindiği için kanser hastalarının kullanması onların yararına olacaktır. Güçlü antioksidanlar içerir bu özelliği de hücreleri işgal eden zararlı kimyasalları etkisiz hale getirir ve güçlü yapısıyla bakterileri öldürür, sindirim sistemini korumada da oldukça çok etkilidir.

Biberiye Çayı Nasıl Demlenir

2 çay kaşığı biberiye 1 bardak kaynar suyla haşlanır ve 10 dk demlendirilir ve sonra süzülerek içilir. Günlük olarak 2-3 bardak içilebilir.

Migren Tedavisi için Biberiye Çayı:

Günde 3-4 fincan biberiye çayı düzenli olarak gün içinde ve 25 gün boyunca aralıksız içilirse, baş ağrısı ve migrene elveda diyebilirsiniz.

Biberiye Çayının Faydaları:

Biberiye çayı, yağları yakan, eriten ve hazım kolaylaştıran bir çaydır, vücutta biriken toksinleri atar, ideal bir kiloya kavuşmanızı çok büyük destek sağlar. Bu sebeple son dönemin en popüler bitkisel zayıflama ürünlerinin içinde biberiye birinci sıradadır.

Sindirim sistemine destek olarak, mide barsak kanallarının daha fazla çalışması için uyarır ve bu bölgede oluşan krampları çözer. Dolayısıyla sindirim bozukluğu, gaz, mide, barsak tembelliğinde de biberiye çayı çok faydalıdır.

Geceleri uyumadan önce 1 fincan biberiye çayı içerseniz çok rahat bir uyku geçirirsiniz.

Başınız ağrıdığı zaman alın bölgenize biberiye yağını hafif masaj yaparak sürerseniz, baş ağrısı azalır yada kaybolur.

Gut hastalığından dolayı kanda yükselen ürik asit miktarı eklemlerde şişlik ve ağrı yapar. Günde 2 bardak biberiye çayı kandaki ürik asit seviyesini normale yaklaştırır ve ağrıları azaltır.

Biberiye yağı ağrıyan ya da kireçlenen bölgeye günde 3 defa masaj yapılarak sürülürse 1 hafta içinde kireçlenen bölge iyileşmeye ve rahatlama sağlar.

Deri hastalıklarında ve ciltte oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesinde, derinin kendini çok hızlı şekilde onarmasına yardımcı olur.

Kaza ya da çarpma sonucu bedende oluşan morluklar da biberiye yağı ile o bölgeye masaj yapılırsa 2 saat içinde morluk kaybolur.

Göbek bölgesine, iç bacaklara, iç kollara düzenli biberiye yağı sürüp ve ardından en az 45 dakika yürüyüş yaparsanız çok hızlı bir şekilde zayıflama ve toparlanma sağlarsınız.

Biberiye Çayına daha hoş bir tat vermesi için kabuk tarçın atabilirsiniz.

Biberiye Çayının Zararları:

Hamilelik süresince kesinlikle kullanılmaz. Fazla miktarda günde 10 fincandan fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da bir web sitesi veya blog oluşturun

%d blogcu bunu beğendi: